SPF
Hijaluronska je kiselina šećer koji se prirodno proizvodi u tijelu. Hijaluronska kiselina nalazi se unutar kože u visokim koncentracijama, ključna je za održavanje ravnoteže vlažnosti kože, odgovorna za njezinu popunjenost i volumen te joj daje glatku teksturu. Hijaluronska kiselina također se nalazi u tekućini koja okružuje oči i zglobove, a djeluje poput spužve koja može privući i zadržati vodu, što ju čini izvrsnim nekomedogenim hidracijskim sastojkom. Prirodna proizvodnja hijaluronske kiseline u koži smanjuje se s godinama, zbog čega je važno nadopuniti kožu proizvodima za njegu kože koji sadrže taj sastojak.

Što je važno znati o hijaluronskoj kiselini?

  • Hijaluronska kiselina upotrebljava se kao hidracijski sastojak u širokom spektru proizvoda i često se nalazi u proizvodima koji sadržavaju sastojke poput salicilne kiseline i retinola za pomoć u privlačenju i zadržavanju vlažnosti u koži.

  • Hijaluronska kiselina nalazi se u proizvodima za čišćenje kože, micelarnoj vodi, losionima, kremama i serumima. Da biste iskoristili njihove dobrobiti hidracije i zaglađivanja, upotrebljavajte ove proizvode u skladu s uputama. Blaga priroda hijaluronske kiseline čini ju sastojkom prikladnim za uključivanje u formule pogodne za osjetljivu kožu ili osjetljiva područja kao što je područje oko očiju.

  • Hijaluronska kiselina održava razinu vlažnosti vaše kože. Primjenom hijaluronske kiseline na koži se stvara sloj hidracije koji joj pruža mekoću i glatkoću. Uz to što hidrira površinu kože, hijaluronska kiselina također doprinosi čvrstom, glatkom i popunjenom izgledu kože.

  • Koža prirodno sadrži hijaluronsku kiselinu. Što je koža mlađa, to je u njoj više hijaluronske kiseline koja ju održava hidriranom. Razina hijaluronske kiseline s vremenom se smanjuje, čime se smanjuje sposobnost kože da nadoknadi vlagu.

  • Hijaluronska kiselina idealan je sastojak za sve tipove kože jer pruža nekomedogenu hidraciju bez doprinošenja osjećaju težine ili masnoće. Razina hijaluronske kiseline s godinama se prirodno smanjuje, zbog čega je važno odabrati proizvode za njegu kože koji vašu kožu mogu nadopuniti tim sastojkom.

  • Hijaluronska kiselina vrlo je učinkovit hidracijski sastojak za kožu od glave do pete, a može potaknuti obnavljanje dugotrajne hidracije suhe kože, uključujući ruke i stopala.

Message
Download Chrome