SPF
Dimetikon je polimer na bazi silikona koji se u proizvodima za njegu kože često upotrebljava kao čimbenik za zaštitu kože. Dimetikon je nakon vazelina drugi najčešći hidracijski sastojak koji se nalazi u hidracijskim kremama, a koji pomaže u njezi kože, poboljšavajući njezinu mekoću i elastičnost.

Što je važno znati o dimetikonu?

  • Dimetikon stvara barijeru na koži koja smanjuje gubitak vode. Dimetikon također poboljšava glatkoću i fleksibilnost kože ispunjavajući praznine između stanica u najgornjem sloju kože.

  • Dimetikon doprinosi osjećaju klizanja zbog nanošenja proizvoda za njegu kože, što ih čini jednostavnijima za nanošenje. Osim toga, dimetikon oblaže kožu, pomaže pri hidraciji smanjujući gubitak vode i pružajući koži mekoću i pokrivenost — bez osjećaja težine.

  • Dimetikon je nježan i nekomedogen (kad se nanese na čistu kožu) te učinkovit hidracijski sastojak za sve tipove kože. Kao sredstvo za zaštitu kože na određenim razinama, dimetikon je posebno koristan onima čija koža treba dodatnu barijeru koja sprječava isparavanje vlage. Suha i hrapava koža koja svrbi može imati koristi od proizvoda za njegu kože koji sadržavaju dimetikon.

Message
Download Chrome