SPF
Izvorno dobivena iz kore biljaka kao što su vrba i prava končara, salicilna kiselina dugo se upotrebljavala kao lijek za razne kožne probleme poput psorijaze te suhe, grube i neravne kože. Danas najčešće stvorena u laboratoriju, salicilna kiselina je beta-hidroksi kiselina koja potiče nježno uklanjanje mrtvih stanica kože pa koža postaje mekšom i glađom.

Što je važno znati o salicilnoj kiselini?

  • Nježna svojstva uklanjanja mrtvih stanica kože karakteristična za salicilnu kiselinu mogu se pronaći u proizvodima za čišćenje, losionima, kremama i drugim formulacijama za njegu kože posebno osmišljenim za grubu i neravnu kožu i psorijazu. Kada se upotrebljavaju u skladu s uputama, ovi proizvodi mogu vam pomoći da dobijete glatku kožu zdravijeg izgleda.

  • Svaki režim njege kože (sa salicilnom kiselinom ili bez salicilne kiseline) trebao bi uključivati dnevnu kremu za sunčanje koja se nanosi svako jutro, bez obzira na vremenske uvjete, i ponovno se nanosi najmanje svaka dva sata tijekom duljeg izlaganja suncu. Međutim, učinci salicilne kiseline na uklanjanje mrtvih stanica kože mogu učiniti kožu osjetljivijom na UV zrake, stoga se preporučuje poduzimanje dodatnih mjera zaštite od sunca.

  • Zbog svojih blagih svojstava uklanjanja mrtvih stanica kože, salicilna kiselina ima dalekosežne dobrobiti za grubu i neravnu kožu te za stanja kože poput psorijaze.

Message
Download Chrome