SPF
Retinol je derivat vitamina A koji pomaže pri poticanju prirodnog procesa uklanjanja mrtvih stanica kože pri čemu zaglađuje i obnavlja površinu kože poboljšavajući izgled sitnih linija, bora, teksture i neujednačenog tona kože.

Što je važno znati o retinolu?

  • Moguće je osjetiti blago perutanje ili crvenilo na početku upotrebe retinola. Ako se pojave bilo kakve nuspojave ili nadraženost, najbolje je prorijediti nanošenje proizvoda dok vam se koža ne prilagodi. To može značiti nanošenje seruma s retinolom svake treće večeri i postupno povećavanje nanošenja svake druge večeri, a zatim svake večeri kako se povećava tolerancija kože. Kada nanosite proizvode s retinolom, važno je izbjegavati dodir s očima i usnama.  

  • Svestrana priroda niacinamida jedna je od njegovih glavnih prednosti. Ne samo da je niacinamid kompatibilan s drugim sastojcima za njegu kože nego ima i nježno djelovanje te se obično dobro podnosi, čak i kod osoba osjetljive kože, što znači da se može upotrebljavati na različitim tipovima kože i za razne probleme, uključujući suhoću, zatezanje i perutanje.

  • Retinol se može sigurno upotrebljavati s raznim drugim sastojcima za njegu kože iako je važno izbjegavati upotrebu prevelike količine sastojaka za uklanjanje mrtvih stanica kože kako bi se spriječila nadraženost. Retinol također može nadopuniti zalihu salicilne kiseline koja obnavlja kožu.  

  • Retinol potiče prirodni proces uklanjanja mrtvih stanica kože, što može pomoći u pročišćavanju njezine površine.

  • Retinol se obično nalazi u proizvodima za njegu kože. Serum s retinolom najbolje je nanositi navečer jer je utvrđeno da se taj sastojak razgrađuje pod utjecajem sunčeve svjetlosti, što smanjuje njegovu učinkovitost. Ako se na početku upotrebe retinola pojavi suhoća ili nadraženost, smanjite učestalost nanošenja dok se koža ne privikne.

  • Svakodnevna upotreba kreme za sunčanje bitan je dio svakog režima njege kože. Osim svakodnevnog nanošenja kreme za sunčanje, 365 dana u godini, važno ju je ponovno nanositi barem svaka dva sata tijekom duljeg boravka na suncu. Kod upotrebe retinola važno je posebno paziti na zaštitu od sunca.

  • Jednostavno rečeno, retinol je član obitelji retinoida, sastojaka za njegu kože. Dok većinu retinoida čine lijekovi za koje je potreban liječnički recept, sa serumima s retinolom to nije slučaj. Retinol koji se upotrebljava u tu svrhu uključuje formule prilagođene za poboljšanje problema povezanih sa starenjem kao što su sitne linije i bore, kao i teksturu kože, sjaj, pore te tragove koje na koži ostavljaju akne.

  • Retinol sprječava nakupljanje mrtvih stanica kože i koristan je za sve koji žele poboljšati ton i teksturu kože, uključujući vidljive promjene zbog prirodnog procesa starenja ili ožiljaka koje na koži ostavljaju akne. Što se tiče borbe protiv znakova starenja, retinolovo svojstvo uklanjanja mrtvih stanica kože čini ga učinkovitim sastojkom za poboljšanje izgleda sitnih linija, bora, teksture kože i sjaja. Retinol također pomaže pri poboljšanju izgleda ožiljaka koje na koži ostavljaju akne, a koji ostaju nakon što se ožiljci od akni uklone i koža zacijeli. Osim toga, pokazalo se da smanjuje vidljivost pora i pročišćava kožu, poboljšavajući njezin cjelokupni ton i teksturu.

  • Učinak retinola na uklanjanje mrtvih stanica kože poboljšava izgled ožiljaka koje na koži ostavljaju akne tako što potiče odbacivanje oštećenih stanica promijenjene boje.  

Message
Download Chrome