SPF
CLEANSE LIKE A DERM

Što činiti pri čišćenju lica, a što ne

Nepravilno čišćenje može dovesti do poremećaja zaštitne barijere kože pa možete osjetiti neugodu ili imati osjećaj da vam je koža zategnuta i suha. Kako bismo vam pomogli da izvučete maksimum iz svoje rutine čišćenja, podijelit ćemo s vama svoje glavne preporuke koje biste trebali imati na umu pri rutini njege kože kako bi vam bila hidrirana i zdrava.

1. Pronađite pravu formulu za čišćenje lica

Da: Odaberite čistač lica na temelju vašeg tipa kože

​Čistači za lice nisu proizvodi za njegu kože koji svima jednako pristaju. Odabir najboljeg čistača za vaš specifičan tip kože može učinkovito očistiti vašu kožu bez neželjenih nuspojava (kao što su osjetljivost, ljuštenje ili svrbež).

Ne: Upotrebljavati oštre formule koje isušuju kožu

Neka sredstva za čišćenje kože sadrže oštre sastojke koji isušuju kožu koji mogu oslabiti zaštitnu barijeru kože. Kako biste nježno očistili kožu a da pritom ne bude suha, CeraVe čistači formulirana su bez alkohola, sulfata i mirisa.

Cleanse like a derm

2. Odaberite idealnu učestalost čišćenja

Iako je svačija koža jedinstvena, postoji nekoliko općih smjernica koje vam mogu pomoći da odlučite koliko često ćete prati lice. Za pomoć pri pronalaženju idealne učestalosti čišćenja za individualne potrebe svoje kože posavjetujte se sa svojim liječnikom ili certificiranim dermatologom.

Cleanse like a derm

Da: Očistite lice dva puta dnevno, ali i nakon znojenja

Držite se dosljedne rutine koja uključuje čišćenje lica dva puta dnevno: jedanput ujutro i jedanput navečer. Također je važno očistiti kožu nakon vježbanja ili bilo koje aktivnosti koja uzrokuje pojačano znojenje.

Ne: Umivate lice prečesto (ili nedovoljno)

I pretjerano i nedovoljno čišćenje mogu utjecati na izgled vaše kože. S jedne strane, prečesto umivanje može vašoj koži oduzeti vlažnost koja je vrlo važna. Istodobno, nedovoljno često čišćenje lica može uzrokovati nakupljanje začepljenih pora prljavštine, ulja i bakterija.

3. Slijedite savjete dermatologa

Da: Poslušajte stručnjake i potražite pomoć kad vam je potrebna

Kao što je spomenuto, oštra sredstva za čišćenje kože mogu oštetiti zaštitnu barijeru kože, propuštajući iritanse unutra, a vlagu van. Preporučujemo da odaberete marku proizvoda za njegu kože koju vam je preporučio dermatolog, a koja ima nježna sredstva za čišćenje koja mogu ukloniti masnoću, prljavštinu i šminku bez ugrožavanja zaštitne barijere kože. Također je važno prema potrebi potražiti pomoć certificiranog dermatologa. Vaš dermatolog može vam odgovoriti na sva pitanja koja imate o određenim problemima s kožom i ponuditi stručne smjernice ili mogućnosti liječenja prema potrebi

Ne: Preskočite hidratacijsku kremu i kremu za sunčanje nakon umivanja lica

Osim sredstva za čišćenje lica, hidracijska krema i krema za sunčanje dvije su osnove rutine njege kože koje svaki dobar režim treba. Hidracijska krema hidrira kožu i sprečava gubitak vlage, dok krema za sunčanje štiti kožu od štetnih sunčevih UV zraka. U nekim je slučajevima moguće pronaći i hidracijsku kremu i kremu za sunčanjei hidracijsku kremu i kremu za sunčanje u jednoj formuli, kao što je CeraVe hidracijski losion za lice sa zaštitnim faktorom za jutarnju njegu lica. Za pomoć pri odabiru pravih proizvoda za vaš specifični tip kože i probleme s kožom upotrijebite alat Find My Skincare Solution u nastavku.

Cleanse like a derm

Koraci rutine njege kože

Message
Download Chrome