SPF
Barks_japan

Zašto je važna zaštitna barijera kože

Zdrava barijera kože pomaže u obrani od štetnih utjecaja iz okoline, poput UV zraka i onečišćenja. Također, pomaže zadržati i regulirati vlagu u koži. S druge strane, narušena zaštitna barijera, osim što često rezultira suhom i osjetljivom kožom, sklonija je gubitku vode, što može narušiti razinu vlage u koži.

Odabirom adekvatne rutine njege kože, ne samo da joj pomažete u obavljanju zaštitne funkcije, već i prevenirate prerano starenje kože.

Sastojci koje trebate tražiti

Dobra hidratantna njega ne pruža samo trenutačnu hidrataciju već štiti i održava zaštitnu barijeru kože. Oslabljena barijera može spriječiti vašu kožu da regulira svoje normalne razine vlage, zbog čega će koža biti zategnuta i suha. Hidratacija je ključ zdravlja kožne barijere, pa trebate izabrati hidratantnu kremu ili losion s hranjivim i hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline i ceramida.

CeraVe njega sadrži tri esencijalna ceramida. Također sadrži MVE tehnologiju koja omogućuje kontrolirano otpuštanje hidratantnih sastojaka tijekom 24 sata što pruža cjelodnevnu hidrataciju i kontinuiranu zaštitu kožne barijere.

Barks_japan

CeraVe losion vs. krema

CeraVe hidratantni losion i CeraVe hidratantna krema imaju istu formulu i nude iste prednosti. No razlikuju se u teksturi, što može odrediti kada i gdje ćete ih upotrebljavati.

CeraVe hidratantni losion lagana je hidratantna njega savršena za nanošenje u slojevima na normalnu do suhu kožu ujutro kako bi ostala hidratizirana cijeli dan. Ako imate masnu kožu, također će vam odgovarati njegova lagana tekstura koja vašu kožu neće učiniti masnijom. Lagane teksture poput ove također mogu pomoći da izbjegnete začepljene pore u ljetnim mjesecima kada je vani toplije i kada vrući, vlažni dani mogu uzrokovati da masniju kožu.

S druge strane, CeraVe hidratantna krema s gušćom baršunastom teksturom pravi je izbor za zimu ako imate suhu do vrlo suhu kožu. Također odličan je izbor za noćnu njegu ako želite pružiti koži dodatnu hidrataciju u periodu kada se oporavlja i kada je najbolje prihvaća.

Kao i CeraVe hidratantni losion, prikladna je za upotrebu na licu i tijelu te može pomoći nahraniti i ublažiti suhe laktove, koljena i druga suha mjesta na tijelu.

Barks_japan
Message
Download Chrome